Vredesdans

logo

collectie'Vredesdans' (49x61 cm) in 2001 geschilderd door Piet van Middelaar.

De schilder zelf zegt over dit schilderij:
'De titel Vredesdans ontstond toen ik het schilderij klaar had. Zoals het schilderij gaandeweg onder mijn handen is gegroeid zo ook de titel die al kijkend naar het eindresultaat naar boven kwam.
De zwevende bijna engelachtige gestalten verbonden door een kwetsbare draad verbeelden iets voor mij waarvan we ten diepste hopen dat het ooit zal zijn. We weten hoe hard en weerbarstig het leven en samenleven tussen mensen,groepen en volkeren kan zijn. Een voortdurende oplaaiende strijd van oorlogen die zich nu en dan her en der lijken te verplaatsen maar nooit verdwijnen. We kunnen het ons echter wel dromen en verbeelden, dat visioen van gerechtigheid en vrede en we kunnen aan dat ingeslepen oerverlangen werken en ons ook voorstellen wat en hoe het zou zijn als ....
Een dans van vrede, als een vooruitlopen wat nog niet is maar zou kunnen zijn ...
Een schilderij dat onze droom wakker houdt ...'

Piet van Middelaar werd geboren in 1941 te Hoogland. Middelbare school te Apeldoorn en theologie opleiding gedaan te Rijsenburg/Driebergen. Later gevolgd door doctoraal studie pastoraal theologie in Nijmegen. Studentenpastor geweest in Eindhoven en Wageningen. Laatste dertien jaar tot 2001 gewerkt als geestelijk verzorger in de pychiatrie te Wolfheze. Sindsdien beeldend kunsteaar. Gehuwd, vader van 2 zonen en grootvader van 2 kleinzonen.
Meer over Piet van Middelaar en zijn werk vindt u op: www.pietvanmiddelaar.nl

'Vredesdans' werd in 2009 aan het Museum voor Vrede en Geweldloosheid geschonken door Gerard Lössbroek. Sedertdien is het te zien in ons mini-museum te Delft.

hoofdmenu    inhoud    info museum    uw reactie