Ons museum in Gouda
Gebouw van het Verzetsmuseum

Het het Museum voor Vrede en Geweldloosheid is ondergebracht in de serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Twee musea onder één dak dus. Daar is steeds onze vaste expositie te zien en bovendien een tentoonstelling die per halfjaar wisselt.

Adres
Ons museum is gelegen in de binnenstad van Gouda op loopafstand van het station.
Het adres is: Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda. Op Google Maps.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur, zaterdag 12 tot 17 uur.
Op zondag, maandag en feestdagen gesloten.

Toegangsprijzen
Voor het Verzetsmuseum en het Vredesmuseum tezamen:

Volwassenen € 4,-
Kinderen tot 13 jaar gratis
Kinderen tot 18 jaar, CJP, 65+ € 3,-
Buitenlanders € 2,-
Groepstarief vanaf 20 personen € 3,-
Rondleiding vanaf € 50,-
Museumkaart gratis

Vaste expositie
Te zien is o.a. een tijdlijn, die de geschiedenis van de vredesbeweging belicht met foto's en objecten uit onze eigen collectie. Verder is er een interactief gedeelte met dilemma's, verhalen van vredesactivisten, een zoekspel naar verborgen vredessymbolen en meer verrassende zaken.

Verhalen over vrede zonder wapens
Tentoonstelling over de grote vredesdemonstraties in de 2e helft van de vorige eeuw. De demonstranten komen zelf aan het woord.
Te zien van 28 april t/m 31 oktober. Opening 14 april.

Vredesweek
Van 15 t/m 23 september wordt de jaarlijkse Vredesweek in Gouda georganiseerd door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid en Verzetsmuseum Zuid-Holland. De activiteiten zullen plaatsvinden in en rond het museum aan de Turfmarkt 30 te Gouda.

Het thema voor deze week is: "Persoonlijke ontwikkeling voor een betere wereld", met als achterliggende gedachte dat geluk de sleutel is.

Het is een week vol activiteiten voor volwassenen en kinderen met op zaterdag 22 september een mini-vredesfestival, met muziek in de tuin (o.a. Joan Franka), inspiratie, mindfulness en kinderactiviteiten in het museum. In het Petit café "De vrijheid" wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd. In het weekend van 22 en 23 september komt de Geluksroute naar Gouda, zodat er in de hele stad van alles te beleven valt.

Kijk voor het volledige programma op www.vredesweekgouda.nl en kom langs!

Opening
Lees hier het verslag van de officiële opening van ons museum op 27 september 2014.