Wat u zelf kunt doen

logo

Kernwapens Illegaal

slot

naar hoofdmenu

naar vorige pagina naar voorwoord en inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

afbeelding we balance on the edge

Hiermede bent u aan het eind gekomen van deze tentoonstelling. Ze toont aan dat burgers initiatieven kunnen nemen die zelfs hebben geleid tot een uitspraak van het hoogste gerechtshof dat de wereld kent. Een uitspraak waar veel regeringen - de Nederlandse incluis - zich nog bitter weinig van aantrekken. Er is dus nog werk aan de winkel, waaraan ook u kunt meedoen. Burgers kunnen hun mening zodanig op tafel leggen dat de regering er niet meer om heen kan. Regeringen zijn in dienst van de bevolking en niet andersom. Als regering en politici hun huiswerk niet goed doen, dan moeten we zelf voor ons recht opkomen.

U staat daarbij niet alleen. Deze tentoonstelling stopt eind jaren negentig, maar er zijn nog steeds organisaties die doorgaan. Het Tribunaal voor de Vrede voert processen tegen de staat om uitvoering van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof af te dwingen. Een flink aantal andere vredesorganisaties, zowel in Nederland als daarbuiten, zijn actief op velerlei manieren. Ze hebben uw steun daarbij hard nodig. Een overzicht ervan vindt u op onze linklijst.

Wilt u meer lezen kijk dan eens in onze leeszaal en webshop. Op de Vredessite volgt u de laatste ontwikkelingen.

In het actieplan dat Anne van der Waerden eind jaren negentig maakte vindt u vele ideeën over hoe u en anderen verder actie kunnen voeren voor een wereld zonder kernwapens.
hoofdmenu     vorige     inhoud