Openbare hoorzittingen

logo

Kernwapens Illegaal

paneel 13

naar hoofdmenu

naar volgende pagina naar vorige pagina naar voorwoord en inhoudsopgave naar laatste pagina

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

  • Den Haag, 30 oktober tot 16 november 1995: in het Vredespaleis te Den Haag vinden er ongewone openbare hoorzittingen plaats. De staten kunnen hun standpunt over kernwapens uiteenzetten.
  • Nederland maakt hier geen gebruik van en stuurt een schriftelijke verklaring op waarvan later blijkt deze ten gunste van afschrikkingsbeleid met kernwapens is naar het model van de buitenland-politiek van de Verenigde Staten.
foto demonstratie voor het Vredespaleis Demonstranten en juristen tegen kernwapens zijn verzameld voor het Vredespaleis. Uit de hele wereld is een stroom op gang gekomen naar de hoorzittingen: wereldburgers met zware zakken vol petities, maori- en aboriginalvrouwen als Oudsten van hun mensen, overlevenden/slachtoffers van de japanse atoombom in 1945 en van recentere testbommen, religieuze opposanten van geweld, actievoerders, specialisten op het gebied van internationaal recht en vele anderen die jaar in jaar uit achter de schermen een volhardende strijd voeren tegen kernwapens, zowel in Nederland als elders. Het zijn deze mensen die de procedure mogelijk maakten.
foto demonstratie voor het Vredespaleis
hoofdmenu     volgende     vorige     inhoud     laatste

Laatst gewijzigd: 5 augustus 2002