Tournee door Noord-Europa

logo

Kernwapens Illegaal

paneel 27

naar hoofdmenu

naar volgende pagina naar vorige pagina naar voorwoord en inhoudsopgave naar laatste pagina

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Zaterdag, 21 september 1996 zijn 5 vrouwen en een man uit Engeland van de vredesbeweging World Court Project UK op weg gegaan om een toer te maken door Nederland, België, Frankrijk en Engeland met 2 busjes vol ondertekende verklaringen.

De miljoenen verklaringen zullen op verschillende plaatsen in het openbaar opgestapeld en vertoond worden.
De rondtour is bedoeld om mensen en hun regeringen er op te wijzen dat kernwapentaken in NAVO-verband zo snel mogelijk dienen te worden opgeheven naar aanleiding van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof.

De Eerste stop is bij het Duiventorentje van kasteel Sterkenburg nabij Driebergen in Holland. De reis gaat verder naar het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel, afdeling Nucleaire Planning en het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel. De World Court Project-werkers uit Engeland noemen zich na de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof niet langer vredesactivisten maar law-enforcers, bekrachtigers van de wet. Dit zal later veel navolging vinden bij vredesactivisten die als Inspectieteams voor Warcrimes de verschillende bases in Europa binnendringen (zie rest van de tentoonstelling).

hoofdmenu     volgende     vorige     inhoud     laatste

Laatst gewijzigd: 1 februari 2005